Veiligheidskeuringen

Gereedschap dat ter keuring wordt aangeboden wordt onderworpen aan een visuele controle en/of door meting en beproeving volgens diverse NEN normen. Uw goedgekeurde gereedschap wordt voorzien van een sticker waarop staat tot wanneer de keuring geldig is. U krijgt tevens een keuringsrapport met alle relevante gegevens over het gereedschap en de keuring. Wanneer uw gereedschap volgens deze norm is gecertificeerd, is er voldaan aan de wettelijke verplichtingen van o.a. het ARBO besluit en de VCA.

Identificatienummer

Het aangeleverde gereedschap moet worden voorzien van een uniek en goed leesbaar identificatienummer, welke op het certificaat terug te vinden is. Dit identificatienummer wordt, in overleg met u, op uw gereedschap aangebracht. Met een keuringscertificaat (digitaal aangeleverd ) kunt u aantonen dat uw machines zijn gekeurd. Dit bespaart u een hoop problemen met de ARBO diensten en verzekeringsmaatschappijen.

Reparatie

Afgekeurd gereedschap kan meestal worden gerepareerd. Dit gebeurt dan alleen in overleg en u ontvangt vooraf een prijsopgave. Nieuwe en gerepareerde gereedschappen worden uiteraard gekeurd en indien goed bevonden voorzien van een sticker en keuringsrapport.

NEN 3140 Elektrisch gereedschap

Hieronder vallen in het kort gezegd alle gereedschappen die voorzien zijn van een snoer en stekker zoals machines, acculaders, verlengkabels, (loop) lampen en kabel haspels enz. Deze keuring wordt uitgevoerd volgens de eisen van NEN3140.Dit is een visuele controle van behuizing, kabel en stekker. Daarna wordt het apparaat, afhankelijk van de bescherming klasse, door- gemeten op aarde, isolatiewaarde en lekstroom.

NEN 2484 Ladders en trappen

Aan de hand van de voorschriften volgens het “besluit draagbaar klimmateriaal” van de warenwet worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd. Inspectie op zaken als vervorming, gebreken zoals scheuren in het materiaal, slijtage van de rubbervoeten, werking van diverse onderdelen en de staat van de bevestigingsmaterialen.

NEN 2718 en 1298 Rolsteigers

Wij inspecteren uw rolsteiger materiaal op alle onderdelen afzonderlijk. De wielen worden gecontroleerd op gangbaarheid van wiel en spindel en op de werking van de remmen. Frames, schoren en stabilisator worden een voor een nagekeken op vervorming en scheuren in het materiaal en/of de lassen. Platforms controleren wij op o.a. op slijtage, rechtheid en de juiste werking van het luik en de onderdelen daarvan.

Heeft u vragen of interesse?

Neem geheel vrijblijvend contact op met Jan van Hoeckel.
BEL 0161 – 23 1139